Trapesplater

Trapesplater til taket

Trapesplater til taket

editorial

Skal du bygge ny carport, overbygd terrasse, utestue eller noe helt annet? Da må du selvfølgelig velge et tak som er både praktisk, slitesterkt og passer til formålet. Her kan du bli klokere på om trapesplater er det riktige valget for ditt tak.

Trapesplater – mange smarte egenskaper

Et trapestak finnes i mange varianter og utgaver, og er noe som spesielt brukes til utestuer, cartporter, redskapsrom, overbygde terrasser og lignende byggerier i hjemmet. Disse takplater er produsert av polykarbonat som er et veldig slitesterkt og slagfast materiale, som gjør at det egner seg svært godt til akkurat dette formålet.

De passer perfekt for det norske klima fordi det tåler hardt vær og er motstandsdyktig over for slag fra f.eks. hagl og nedfallne greiner. Samtidig gir det deg muligheten til å kontrollere hvor mye lys som skal komme gjennom. Det kan være en fordel med et tak som ikke fjerner lyset helt, så du får rom og områder som virker større og lysere. 

En annen vesentlig fordel er at trapesplater er veldig enkle å jobbe med, også for deg som ikke har en bakgrunn innen håndverk. Det betyr at det egner seg utrolig godt for prosjekter i hjemmet som du selv bygger.

Trapesplater

Gjør-det-selv prosjekt med trapesplater

Trapestak kan monteres med helt vanlig verktøy og krever generelt veldig lite utstyr. Faktisk kan du enkelt skjære til platene med en fintannet sag, og platene er produsert slik at du fint kan unngå sprekker i materialet. De monteres enkelt med bunnskrue.

Du må selvfølgelig sørge for at du overholder alle regler og bl.a. sørger for fri ventilasjon til platene på innsiden. Men det er uten tvil et gjør-det-selv prosjekt som mange kan klare, spesielt hvis du har bare litt erfaring med byggeri på forhånd. Derfor kan trapestak både være en praktisk løsning og en prisvennlig løsning.