Ortopedisk verksted

Ta mer hensyn til føttene dine

Ta mer hensyn til føttene dine

editorial

Det er svært viktig at man tar fothelse på alvor, og her skal vi se litt nærmere på hvorfor føtter er så viktige, og hva du kan gjøre for å ta litt bedre vare på dem. 

Hvorfor ta vare på føttene?

Føttene er en kroppsdel som de fleste av oss bruker store deler av dagen, hver eneste dag, kanskje helt uten å tenke over det. Det er jo nemlig sånn at føttene bærer oss gjennom livet, og hvordan vi behandler dem, har mye å si for hvor god fothelse vi har. Det er for eksempel mange som liker å gå med pene, høye sko, men det er kanskje ikke alltid den beste oppskriften for deg som vil ta godt vare på føttene dine.

Ortopedisk verksted

Da er det i stedet lurt å fokusere på sko som gir god støtte – og her kan man heldigvis få god hjelp. Det er nemlig ikke universelt hvilke sko som er gode, det finnes sko sko som er gode for deg, men ikke nødvendigvis for alle andre, og det kommer i stor grad an på en rekke faktorer med føttene dine, og her kan man få god hjelp. 

Hva kan man gjøre?

En ortoped kan hjelpe deg med å finne ut av hva nettopp dine føtter trenger for å ha det bra i hverdagen. Det er flere ting man kan gjøre for å ta godt vare på føttene sine hele livet. Det kan for eksempel være å få laget en innleggssåle som gjør at skoene blir tilpasset til nettopp dine behov, og dine føtter. Det er såler som man ofte kan bruke i flere sko, og dermed gjøre flere sko til gode sko. Det er utrolig smart for deg som vil ta bedre vare på føttene. Ortopedisk verksted kan lage hjelpemidler som gjør at det blir litt mer behagelig både å gå og  å utføre helt vanlige hverdagsoppgaver.