låsesmed

Skift dørlås ved kjøp av ny bolig

Skift dørlås ved kjøp av ny bolig

Når du anskaffer deg en ny bolig bør du sørge for at inngangsdøren kan låses sikkert. Det kan være at de tidligere eierne ikke har skiftet lås før salget. For å være på den sikre siden er det derfor viktig at du skifter lås før du flytter inn dine eiendeler.

Dersom du skal leie ut boligen kan det også lønne seg å skifte dørlåsen før nye leietakere flytter inn. Det å skifte en lås til en ytterdør trenger ikke å være en komplisert jobb. Normalt anbefales det å bytte ut ytterdørens låssylinder for å sikre boligen mot at uvedkommende kan komme seg inn i boligen ved bruk av eiernes egne nøklene.

Hvis du er en av dem som ikke er sikker på om du er den eneste som har nøkkelen til boligen din, bør du bytte dørlås. Ved å kontakte en låsesmed vil du raskt få denne jobben utført. Besøk gjerne nettsiden https://www.norlaas.no/ for å få tilgang til faglig ekspertise fra en låsesmed.

Pass på nøklene dine

Det er viktig å vite hvor du har lagt fra deg nøklene dine. Dersom du er uforsiktig vil nøklene dine raskt komme i hendene til uvedkommende. Nøkler kan raskt komme på avveie om du låner ut nøklene dine til renholder eller håndverkere, som ikke nødvendigvis sier ifra om de kopierer eller mister nøklene dine.

Mange innbrudd skjer i utgangspunktet på grunn av at nøklene dine har kommet på avveie. Det kan derfor være lurt å forsikre boligen din for å unngå at du taper mye av verdi om boligen din skulle være utsatt for et innbrudd.

I stedet for å legge nøklene under dørmatten kan det være lurt å montere en nøkkelboks med kode. I dag er det også stadig mer vanlig med en kodelås til ytterdøren for å hindre tap av nøkler, eller at uvedkommende kommer seg inn i boligen.