lån

Refinansiering og lån på nettet - hva er det?

Refinansiering og lån på nettet - hva er det?

editorial

Det florerer mange ulike begreper i forbindelse med refinansiering og forbrukslån på nettet, men hva betyr det egentlig? Det skal vi se på litt nærmere her, og oppklare begreper som lån uten sikkerhet og refinansiering på nettet. 

Refinansiering – samle alt i et lån 

Refinansiering er en type lån som sikter på å samle flere gjeldsposter i et større lån. Grunnen til dette er at det som regel er en del utgifter i renter og gebyrer på å samle alt, og refinansiere lån.

I tillegg er det langt mer praktisk å forholde seg til èt lån i stedet for regninger fra mange ulike lånetjenester og banker. Det er som regel også sånn at bankene forhandler lånet for deg og samler alt, uten at du trenger å gjøre noe. 

lån

Som med alle andre typer lån på nettet, er det en god ide å sammenligne refinansiering for å danne seg et overblikk over hvilke forskjellige tilbud som finnes på markedet. På en tjeneste som https://swiftbanker.no/ kan man få innblikk i en rekke forskjellige lån og typer lån, så man enkelt kan få oversikt over alle de ulike bankene og lånetjenestene, og hvilke vilkår som gjelder for de forskjellige. Det er nemlig ikke likt for alle. 

Lån uten sikkerhet

Det som er felles for de fleste lån på nettet, er at det er det man kaller lån uten sikkerhet. Det vil ikke dermed si at det ikke er sikkert for den som låner, selv om det kanskje kan høres sånn ut. Nei, lån uten sikkerhet handler om sikkerhet for banken eller lånetjenesten som låner ut pengene.

Når man låner penger i en bank, så ska man ofte stille sikkerhet for lånet, så banken er sikker på at pengene kommer tilbake uansett hva. Det er dog ikke sånn det fungerer online, der er det lån uten sikkerhet, og du slipper dermed å stille sikkerhet for beløpet du ønsker å låne.