Ortopedisk verksted

Ortopedisk verksted - hva er det?

Ortopedisk verksted - hva er det?

editorial

Ortopediske verksteder er klinikker eller verktøyrom som produserer ortopediske gjenstander som proteser og ortoser. Ortopedisk verksted spesialiserer seg på å utvikle hjelpemidler for de som opplever bevegelsesproblemer. Ortopedisk verksted gir vedlikehold, tilpasning, og reparasjon for proteser og ortoser. Hensikten med ortopedisk verksted er å hjelpe pasienter til å få en aktiv livsstil til tross for funksjonsnedsettelser.

Hvordan fungerer ortopedisk verksted?

Ortopediske verksteder jobber tett med leger og andre medisinske fagfolk for å gi individuelle behandlingsplaner for hver pasient. Behandlingsplanen tar hensyn til pasientens unike situasjon, og inkluderer tilpasning av ortopediske hjelpemidler som proteser eller ortoser.

Ortopedisk verksted kan også hjelpe deg med å vedlikeholde og reparere dine ortopediske hjelpemidler. Kvalifiserte teknikere overvåker pasientens helsetilstand og tilpasser hjelpemidler etter behov. I tillegg til dette kan ortopedisk verksted gi opplæring i bruk av ortopediske hjelpemidler. Dette gir pasientene mulighet til å bli mer uavhengige og trygge når de bruker hjelpemidlene.

Ortopedisk verksted

Hvilke ortopediske hjelpemidler tilbys?

Ortopedisk verksted tilbyr et bredt utvalg av ortopediske hjelpemidler som proteser og ortoser.
Proteser erstatter tapte eller skadede kroppsdeler. Dette inkluderer alt fra en tå, fot eller hånd til hele armer og ben. Protese kan bli produsert for å passe til din kropp og livsstil. Ortoser er hjelpemidler som støtter deg. Det kan inkludere innersåler, støtte til foten eller et korsett. Ortoser kan også bli funnet i mer spesialiserte former som for eksempel en hjelm til epilepsi-rammede pasienter.

Hvor finner du ortopedisk verksted?

Ortopedisk verksted er tilgjengelig på de fleste større sykehus. Det er også en rekke ortopediske klinikker som tilbyr ortopediske tjenester. Klinikker kan tilby et bredt utvalg av ortopediske produkter og har som regel varehus som gir tilpassede løsninger i forhold til pasientens unike situasjon. Hvis du ønsker å finne et ortopedisk verksted eller klinikk, kan du gjøre en rask søk på internett der du kan finne oversikt over klinikker og ortopedisk verksted i ditt område.

Ortopedisk verksted spiller en betydelig rolle i å hjelpe personer til å få en aktiv livsstil til tross for funksjonsnedsettelser. De tilbyr et bredt utvalg av ortopediske hjelpemidler som kvalifiserte teknikere tilpasser etter pasientens unike behov. Ortopedisk verksted kan også hjelpe deg med vedlikehold og reparasjon av hjelpemidler, samt gi opplæring i bruk av disse. Hvis du trenger et ortopedisk hjelpemiddel som proteser eller ortoser, kan du finne en klinikk eller et ortopedisk verksted i ditt område.