slibning af parketgulv

Lekre gulv du klarer selv

Lekre gulv du klarer selv

editorial

Synes du kanskje det er på tide å gjøre noe med gulvene hjemme hos deg? Da kan det være lurt å se på hvilke løsninger man kan klare selv, men la oss først se litt nærmere på hvorfor gulv er en viktig del rent visuelt i boligen din. 

Derfor er gulv så viktig 

Det er mange som ikke tenker over hvor viktige gulvene egentlig er for helhetsinntrykket av en bolig. Men det gjør utrolig stor forskjell. Bare tenk på så forskjellig atmosfære det blir av å tre inn i et rom med marmorgulv, kontra et rom med mørk parkett. Det gir helt forskjellig følelse, og derfor er det faktisk viktig hva slags gulv du velger i boligen din. Det er jo tross alt en stor flate som fyller en hel del, og dermed utgjør en stor forskjell for hvordan boligen din fremstår til syvende og sist.

Det er også derfor et nytt gulvteppe kan gi en helt ny følelse. Det er jo gjerne sånn at det allerede er et gulv i huset eller leiligheten du bor i, men det er ikke nødvendgvis sånn at du absolutt skal jobbe med det som er der. Du kan også sørge for å legge et helt nytt gulv som passer bedre til den stilen du gjerne vil ha. For eksempel klassisk og flott med fiskekeinsparkett, eller lekkert og skandinavisk med et hvitoljet plankegulv. Det er mange muligheter, men hva kan man gjøre selv? 

slibning af parketgulv

Kan man slipe selv?

Hvis du har gulv som du liker allerede, som bare trenger et lite løft, ja, så er det kanskje bare sliping og behandling som skal til. Men spørsmålet er om man kan slipe selv. På sider som Gulvkanonen kan du få de tipsene og rådene du trenger for å gi gulvene et løft på egenhånd, og når du trenger profesjonell hjelp. Da vet du det du trenger før du kan gå i gang.