Asfalt

Hvor mye vet du om levetiden til asfalt?

Hvor mye vet du om levetiden til asfalt?

Hvor mye vet du om levetiden til asfalt? Finn ut mer før du bestiller?

Når man skal bestille asfalt er det mange ting man bør vite. Man må vite hva asfalten skal tåle og hvor mye den blir brukt, hvilke bilder som kjører der mest og mange andre ting. Levetiden til asfalten du legger bestemmes av mange ting, men ved helt vanlig bruk og en grei bæreevne i grunnen man har lagt asfalten på burde den ha en levetid på rundt 15 til 20 år.

Det er likevel faktorer man bør vite om som kan bidra til en kortere levetid. Det er for eksempel av drivstoff og noen oljetyper kan være med på løse opp det bindemiddelet som holder asfalten sammen. Derfor er det viktig å være oppmerksom på søl fra for eksempel tyngre kjøretøy eller biler med olje-lekkasjer. 

Be om veiledning og profesjonell hjelp fra fagfolk 

Når du skal bestille asfalt er det stor sannsynlighet for at asfalt ikke nødvendigvis er ditt eget fagfelt. Man føler kanskje at litt grunnarbeid og lesing gjør at man er kvalifisert til å ta et valg, men det er alltid best å snakke med noen som vet hva de driver med.

Det finnes forskjellig asfalt til ulike behov og situasjoner og vi fikk veiledning av https://nordasfalt.no/ før vi bestilte. Vi endte opp med å bestille en annen type asfalt enn vi trodde at vi skulle bestille, så jeg er glad for at vi ba om veiledning før vi bestemte oss.

Hvis du er i tvil i det hele tatt vil jeg helt klart anbefale å spørre om hjelp. Kanskje du til og med lærer noe spennende underveis. Vi lærte masse om forskjellige typer asfalt og hvordan de er bygget opp og selv om jeg ikke vet hvor jeg skal bruke den kunnskapen er det gøy å kunne.