Betong

Betong er et allsidig materiale

Betong er et allsidig materiale

Har du noen gang tenkt over alle de tingene man egentlig kan bruke betong til? Kanskje ikke, men her skal vi se på noen av de mange tingene betong brukes til, og hvordan du kan bruke betong i alt fra husbygging til innredning. 

Fundament

Det er ingen hemmelighet at man bruker betong som hovedregel når man skal lage et fundament til hus eller bygninger. Selv små konstruksjoner står som regel støtt på et betongfundament som støpes. Når man skal lage et betongfundament, skal man først grave, så støpe for å få et helt jevnt fundament som sikrer at det ikke kommer fukt og kulde opp i konstruksjonen når den er ferdig.

Man kan lage fundament selv, men det er mye vanligere å få noen til å lage det for en, som er profesjonelle fagpersoner. På https://www.ulsteinbetong.no/ kan du lese alt det du trenger å vite om betong. 

Betong som innredning

Det er mange som overser hvor fantastisk materiale betong egentlig er. Spesielt når det kommer til innredning, men her har pipen fått en litt annen lyd de siste årene. Det er nemlig ikke bare blitt populært å bygge hele hus i betong og sette dem på betongfundamenier, det er også blitt svært populært å ta med betongen inn. 

Man kan enkelt friske opp et utdatert hjem med en vegg i betong, eller enkelte betongdetaljer. Det kan faktisk bidra til å utgjøre hele forskjellen, og det er ikke noen grenser for hva du egentlig kan bruke betong til. Bare tenk på hvor mye mer moderne og kult et gammelt kjøkken ville se ut med en betongvegg. Det er et moderne materiale, men det er også fint å bruke betong som kontrast til kanskje et litt mer historisk hjem eller bygning – det tilføyer en dimensjon som er veldig spennende innredningsmessig, og gir et litt edgy og personlig preg.